Zon, zee, strand én bloed geven

Wie gisteren, woensdag 5 augustus, in Knokke was, kon er niet naast: Rode Kruis-Vlaanderen is op zoek naar bloeddonoren en organiseerde daarom een mobiele bloedinzameling op het Rubensplein. Zoals je weet, is de zomer altijd een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden: de vraag naar bloed blijft even groot, maar het aanbod daalt omdat veel van onze donoren op vakantie zijn.

Net daarom trokken heel wat vrijwilligers rond 16u de dijk én zelfs het strand op om mogelijk nieuwe donoren te werven. Deze actie zorgde er uiteindelijk voor dat maar liefst 129 donoren meteen bloed gaven. Daarnaast verzamelden ze ook de gegevens van geïnteresseerden die nu nog te jong waren of geen tijd hadden om meteen te doneren. Ex-judoka Gella Vandecaveye was één van de mensen die bloed kwamen geven. Aangezien zij bloedgroep O- heeft, is zij een universele donor en mag zij dus aan iedereen bloed geven. 

Bekijk de reportage uit VTM Nieuws van 5 augustus 2015

Wil je zelf nog langskomen op één van onze mobiele bloedinzamelingen aan de kust? Je kan ons nog terugvinden op verschillende locaties tot en met 28 augustus. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen in je eigen stad of gemeente!