Voetbalwedstrijd jongeren opvangcentrum Holsbeek is een succes

Een knallende 4-6 eindscore en een feest op het veld dat veel weg had van een kampioenenviering. Dat is het eindresultaat van een voetbalwedstrijd waarin de bewoners van het opvangcentrum in Holsbeek het afgelopen vrijdag 18 december opnamen tegen liefhebbersvoetbalploeg Derde Wereld Boys.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten of de score stond al 0-1. De minderjarige asielzoekers hadden voor de gelegenheid tenues en schoenen gekregen van de Derde Wereld Boys, maar moesten nog even wennen aan de omstandigheden. In een leuke eerste helft ging het vlot op en neer. Toch nam de ervaring het overwicht en stond het bij de rust 0-6.

Na de rust zette de thuisploeg een extra speler in en voerde het enkele tactische wissels door. Al gauw werd hun enthousiasme en loopvermogen beloond en stond de 1-6 op het scorebord.

Het thuispubliek dat na de oproep van Gastvrij Wijgmaal talrijk opgedaagd was, stuwde hun ploeg verder. Enkele klasseflitsen en loopacties later stond de eindscore 4-6 op het bord en barstte het feest los! Ondanks de winst voor Derde Wereld Boys waren het vooral de niet-begeleide minderjarige asielzoekers die vierden alsof ze de Rode Duivels verslagen hadden. 

Dat we met 4-6 winnen? Het zal me worst wezen. Kijk naar de lach op het gezicht van de mensen: de asielzoekers, de Derde Wereld Boys én de supporters. Daar was het ons om te doen!" Bram Terryn - voorzitter Derde Wereld Boys

In het opvangcentrum in Holsbeek verblijven deze jonge asielzoekers die zonder hun ouders in België zijn aangekomen. Na een korte periode waarin een leeftijdsonderzoek in UZ Leuven plaatsvindt, worden zij doorverwezen naar andere centra waar Dienst Vreemdelingenzaken hun aanvraag behandelt. Maar op deze avond waren de jongeren in de eerste plaats voetballer, dankzij Gastvrij Wijgmaal, Derde Wereld Boys en Rode Kruis-Vlaanderen. Voor beide teams een match om niet snel te vergeten.