Veilig op stap met superheld SAVE-man

Kinderen die vol ongeduld staan te trappen om op kamp te vertrekken, leiders en leidsters die helemaal klaar zijn om op dagtocht, naar het zwembad of richting bos te vertrekken: opgelet!  SAVE-man schiet te hulp en zorgt ervoor dat de veiligheid van de groep niet uit het oog verloren wordt!

Aan welke kant van de weg stappen we best? Links? Of toch maar rechts? En mogen de kinderen per twee naast elkaar lopen? Die reflecterende hesjes… aan of uit? En wat als het toch fout loopt, hoe moet ik daar als leider of leidster mee omgaan? SAVE-man is er voor jou.

Wie is SAVE-man?

Deze superheld is een creatie van alle jeugdbewegingen in Vlaanderen – waaronder Jeugd Rode Kruis - en gebruikt zijn superkrachten om iedereen deze zomer een veilige tocht te garanderen. Op www.veiligopstap.be verzamelt hij bijvoorbeeld alle info over verkeersregels en krijg je er nog goede raad en handige tools bovenop. SAVE-man vertelt je trouwens hoe je jouw groep kan voorbereiden op een uitstap te voet of met de fiets. Bovendien staat hij ook klaar om te helpen wanneer het toch mis gaat en je betrokken raakt bij een verkeersongeval.

Kijk uit

Superkrachten kunnen we je als leider of leidster jammer genoeg niet bezorgen, maar de SAVE-capes helpen je wel om met je groep veilig, zichtbaar en herkenbaar op pad te gaan! Bij de start van de zomervakantie worden zo’n 6.000 van deze opvallend groene en reflecterende capes verdeeld. 2.500 lokale jeugdbewegingen, maar ook 450 actieve speelpleinen aangesloten bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk ontvingen ondertussen al hun pakket. Hoe die capes er nu precies uitzien? Dat kan je zien in dit filmpje van Kijk Uit!

Samenaankoop

Onze superheld SAVE-man deed er de voorbije maanden alles aan om de leiding van alle jeugdbewegingen in Vlaanderen de nodige ‘power’ te bezorgen voor een veilige tocht. De webstek www.veiligopstap.be en de welbekende SAVE-cape helpen je ongetwijfeld al goed ‘op weg’. Maar SAVE-man steekt nog een heldhaftig tandje bij!

Sinds 1 oktober kan elke Vlaamse jeugdbeweging intekenen op de unieke samenaankoop ‘Veilig op stap’. Jawel, je krijgt de mogelijkheid om extra SAVE-capes te bestellen aan aankoopprijs! Ook wij met Jeugd Rode Kruis doen natuurlijk mee. En we voorzien zelfs in wat extra materiaal om veilig op tocht te kunnen gaan: rugzakhoezen mét Jeugd Rode Kruislogo, C3-bordje, reflecterend knutsellint en reflecterende tape. Vóór 21 november plaats je de bestelling op maat van jouw kern. Enkele weken later wordt alles ter plaatse geleverd.

Ontdek de SAVE-cape op www.veiligopstap.be/groepsaankoop, maak je keuze en geef je SAVE-power een boost!

Doe mee aan de groepsaankoop