Startdag Jeugd Rode Kruis: Plezier rond elk terrein

Honderden videocassettes, dozen en dozen vol met waardevol kosteloos materiaal, een vrachtwagen vol sjorhout, vuilniszakken gevuld met alle mogelijke soorten dopjes, kledingrekken vol verkleedkledij, liters drank, kilo’s wafels, popcorn en een massa aan lekkere broodjes en daarbij nog eens 175 vrijwilligers van Jeugd Rode Kruis. Breng dit allemaal samen in Zonnedauw te Geel en je krijgt een fantastische Startdag die plaatsvond op 5 en 6 september.

Jeugd Rode Kruis-Olen en –Geel onthaalden de deelnemers in geocachingstijl, een schattenjacht op basis van gegevens die hen telkens naar een volgende locatie brachten. De videocassette die ze hierbij verdienden, konden de deelnemers later als toegangsticket gebruiken om door de poorten van PRETland te gaan.

Na een warm en lekker onthaal door de provinciale teams, was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. De vrijwilligers kwamen terecht in een oud, vervallen PRETland, waarbij hun hulp en fantasie noodzakelijk was voor de wederopbouw tot nieuw en modern pretpark onder begeleiding van Het Boek. Verschillende jobs van technieker tot architect op de jobmarkt, een verhaal om de fantasie van de deelnemers te prikkelen en bergen materiaal om knappe attracties en kraampjes te bouwen. Videocassettes als vallende dominostenen gaven een startschot, waarbij PRETland helemaal begon te herleven. Een verzameling van PRETtige figuren verwelkomde alle bezoekers en samen werd het nieuwe jaarthema ingezet. Tegen de middag sloot PRETland de deuren en was er nog tijd voor wat promo voor de instructeursopleiding en een woordje van Melissa Bastiaen, adviescommissievoorzitter van Jeugd Rode Kruis. Melissa kondigde haar stopzetting van deze functie aan en tegelijk de zoektocht naar een nieuwe kandidaat om deze rol op zich te nemen.

De officiële voorstelling van het nieuwe logo van Jeugd Rode Kruis startte met een woordje uitleg en kadering door Christ’l Joris, gemeenschapsvoorzitter van Rode Kruis-Vlaanderen. De Jeugd Rode Kruistekstballon bestaande uit honderden opnaaibadges met dit nieuwe logo ontrolde zich, meteen het startsignaal voor een modeshow waarbij de nieuwe kledinglijn en promomateriaal van Jeugd Rode Kruis werden voorgesteld.

Plezier Rond Elk Terrein, het nieuwe jaarthema, was zichtbaar aanwezig tijdens de middagmarkt en siësta waar de verschillende actieterreinen in de vorm van interactieve standjes aan bod kwamen. Studio JRK zorgde de hele tijd voor de nodige muzikale ondersteuning. De broodjes zorgden voor voldoende energie om de tanden te zetten in enkele boeiende workshops zoals het motiveren van vrijwilligers, je inleven in rollen, liedjes aanleren, quizzen…

Zowel zaterdag als zondag werden de deelnemers uitgezwaaid op de tonen van het jaarthemalied. Deelnemers met een combiticket hadden ’s avonds nog de mogelijkheid om lekker dicht tegen elkaar kruipen en genieten van marshmallows aan het kampvuur met muziek of de beentjes los te gooien op de enige echte botsautofuif ‘Fiëstaaaa Ferrari’! Afsluiten op zondag deden we met een pyjamaontbijt en een spelletje Kubb.

Het was een geslaagde Startdag en we hopen jullie volgend jaar te mogen verwelkomen op 3 en 4 september in de provincie Limburg!