Opvang 1.000 gestrande reizigers in Brabanthal en Brussels Airport

In de Brabanthal in Leuven is een medische hulppost ingericht om gestrande reizigers van Brussels Airport op te vangen. Er werden 500 veldbedjes opgezet. Daarnaast leverden we 500 veldbedjes bij Brussels Airport, op vraag van de luchthaven zelf. 

De reizigers die in de Brabanthal opgevangen worden, krijgen ook een sanitair pakket. Dinsdagochtend zullen vrijwilligers van het Rode Kruis er ontbijt uitdelen. Er wordt ook gezorgd voor materiaal als pampers en basismedicatie indien nodig en onze vrijwilligers zorgen de hele nacht voor permanentie.

In totaal bleven zo'n 120 reizigers overnachten in de Brabanthal. Een deel van hen is intussen opnieuw vertrokken, van de andere reizigers wordt verwacht dat ze de Brabanthal in de loop van de voormiddag verlaten. In functie van het weer en het aantal vluchten dat kan opstijgen, wordt later vandaag bekeken of deze noodopvang al dan niet verlengd moet worden. 

"Het is op dagen als vandaag dat wij onze slagkracht als hulporganisatie bewijzen," zegt woordvoerder An Luyten. We verwijzen naar de huidige campagne 'Geef er eentje voor eentje die zicht geeft', waarmee we aandacht vragen voor de inzet van de Rode Kruisvrijwilligers en financiële steun vragen om noodhulpgoederen aan te kunnen kopen.

Ja, ik geef er eentje voor eentje die zich geeft