Ook Rode Kruis-Vlaanderen doet mee aan de Week van de Zorg

De Dag van de Zorg - zondag 18 maart -  wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector en daar wil Rode Kruis-Vlaanderen heel graag aan meewerken.

Dinsdag 13 maart - Innovatiefestival

Dag van de Zorg en In4care slaan de handen in elkaar en organiseren op dinsdag 13 maart op de Corda Campus in Hasselt het allereerste Innovatiefestival. En ‘festival’ mag je letterlijk beschouwen! ’s Morgens zendt Hautekiet (Radio 1) live uit, zijn er muzikale breaks en de hele dag kan je inspirerende infostanden bezoeken. Maar de headliners zijn toch wel de 15 top-coaches die samen met 200 deelnemers nieuwe oplossingen uitwerken voor bestaande problemen in de zorg. Bovendien wordt tijdens dit Innovatiefestival ook onze prijs 'Zorgverhaal van het jaar' uitgereikt. Met die prijs willen we kwaliteit, innovatie en duurzaamheid in de zorg- en welzijnssector stimuleren.

Meer info over Zorgverhaal van het jaar 

Woensdag 14 maart - Reanimatiemarathon 

Samen met Dag van de Zorg, onderwijsinstellingen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer organiseren we een echte reanimatiemarathon.

Alle hogescholen in Vlaanderen en Brussel en heel veel HBO5 scholen openen die dag hun deuren voor iedereen die interesse toont in de zorgopleidingen. Daarenboven verzamelen honderden studenten van diverse zorgopleidingen in de namiddag op drukke plaatsen en pleinen in 16 steden. Mét de bedoeling om hun kennis reaniamtietechnieken over te brengen aan het brede publiek. Ze doen dat met veel enthousiasme van 14 tot 16 uur en worden hierin ondersteund door onze lokale vrijwilligers.

In deze 16 steden wordt de reanimatiemarathon georganiseerd: Genk, Leuven, Hasselt, Aalst, Sint-Niklaas, Brussel, Lier, Mechelen, Turnhout, Antwerpen, Kortrijk, Roeselare, Brugge, Oostende, Waregem en Gent.

Meer info over de Reanimatiemarathon

Zaterdag 17 maart - Geef bloed of plasma op zaterdag

Op zaterdag 17 maart openen we de deuren van onze 11 donorcentra. Lukt het jou ook niet altijd om tijdens de week bloed of plasma te geven? Dan ben je die dag tussen 9u en 15u meer dan welkom om te doneren! 

In ons (laboratorium)gebouw in Mechelen kan je in een exclusieve rondleiding de weg van het bloed volgen. Iedereen is welkom maar inschrijven is wel verplicht! 

Speciaal voor Dag van de Zorg leggen we onze donoren culinair in de watten. Iedereen die 17 maart langskomt, krijg een gezond hapje en het receptenboekje 'Gezond dineren, gezond doneren' met inspiratie voor lekkere, vetarme recepten. Want een lichte maaltijd twee uur voor je komt doneren is ideaal. En er is meer: elke donor maakt die dag ook kans op een etentje voor twee personen.

Boek je afspraak

Zondag 18 maart - Kom langs in één van onze opvangcentra

In het kader van Dag van de Zorg openen 3 van onze opvangcentra de deuren voor bezoekers op zondag 18 maart. Je kan die dag terecht in het opvangcentrum van Linkeroever, Menen en Alsemberg.  Bezoekers zijn welkom voor een rondleiding en een blik achter de schermen.

Meer info over het programma in elk opvangcentrum