Ondervoeding kost dagelijks kinderlevens in Nigeria

9 miljoen mensen in de Lake Chad-regio in Afrika hebben levensnoodzakelijke hulp nodig. Meer dan 2,4 miljoen mensen ontvluchtten hun huizen in Niger, Tsjaad, Kameroen en Nigeria omwille van een conflict dat al zes jaar aansleept. Het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) waarschuwt dat de situatie escaleert en verklaart dat er dringend nood is aan meer hulp. Het immense tekort aan voedsel weegt vooral zwaar door op kinderen. Volgens Dominik Stillhart van het ICRC gaat er geen dag voorbij dat een kind sterft aan ondervoeding.

We zijn een van de weinige organisaties ter plekke en hebben de capaciteit om snel te reageren. We krijgen steeds meer toegang tot de meest getroffen gebieden, maar we moeten meer hulp kunnen bieden. Vooral het leveren van voedsel blijft onze prioriteit, anders zullen er nog meer mensen sterven.

Afgelopen dagen heeft een reeks aanvallen in Niger ervoor gezorgd dat zo'n 50.000 mensen gevlucht zijn. De meesten van hen lieten alles achter en missen alle basisbenodigdheden. Het ICRC zorgde sinds het begin van 2016 al voor voedselbevoorrading aan 300.000 mensen in Nigeria, Niger en Kameroen. 15.000 vluchtelingen kregen noodopvang in Nigeria.