Noodopvangcentrum Mechelen opent de deuren

Donderdag 28 maart 2019 verwachten we de eerste bewoners in het noodopvangcentrum in Mechelen. In dit nieuwe opvangcentrum zijn in totaal 180 opvangplaatsen voorzien. Deze worden stapsgewijs ingevuld met ongeveer 18 nieuwe verzoekers voor bescherming per dag. 

Afgelopen weken stelden we alles in het werk om de voltallige equipe van 25 medewekers klaar te stomen voor de opening van dit noodopvangcentrum. Zo kreeg de ploeg een intensieve opleiding en bereidde het team de komst van de bewoners voor. Zij zullen maximum 1 jaar in het opvangcentrum in de Zwartzustervest verblijven. 

Samen met de stad zetten we sterk in op een goede integratie in de buurt. Een opvangcentrum gelegen in het midden van de stad bevordert die integratie. Een mooi voorbeeld daarvan zijn enkele bewoners van het voormalige NOC Nekkerspoel: zij hebben zich zodanig goed geïntegreerd in de Mechelse samenleving dat ze vandaag deel uitmaken van het vrijwilligersinitiatief ‘Welcome in Mechelen’, dat ook in het nieuwe noodopvangcentrum actief zal zijn!

Ine Tassignon

Woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Blik achter de schermen van het noodopvangcentrum