Nepalese vrijwilliger geprezen als lokale held

Narayan Kumar Shresth wist in de nasleep van de aardbevingen in Nepal maar liefst 100 mensen te helpen en te redden. De Nepalese Rode Kruis-vrijwilliger wordt nu op handen gedragen als een echte held.

Narayan ziet er een tikkeltje verlegen uit, zijn glimlach is innemend. Maar in tijden van nood vind je maar moeilijk iemand die meer energie heeft. Toen de eerste aardbeving in Nepal hard toesloeg, schoot Narayan meteen in actie. Hij legde gewonde mensen op brancards en stelde hen gerust dat alles wel in orde zou komen, hij zorgde ervoor dat EHBO-materiaal ter plekke kwam, droeg slachtoffers naar het plaatselijke ziekenhuis én hielp kinderen in het rampgebied.

Ambulance Uncle

Omdat Narayan de gewonden op zijn rug naar het lokale ziekenhuis bracht, bedachten kinderen hem met de bijnaam “Ambulance Uncle”. Ondertussen noemt iedereen in Dhadingbesi hem zo.

De 39-jarige vader van vier is al sinds zijn 15e werkzaam bij het Nepalese Rode Kruis als vrijwilliger: “Toen Dhading getroffen werd door bijzonder zware overstromingen schoot ik in actie. Ik was amper 15, maar ik was sterk. Samen met andere jongeren trokken we mensen uit de rivier. Zo werd ik lid van het Jeugd Rode Kruis in Nepal.”