Ook in Kenia lijden miljoenen mensen onder extreme droogte

Verschillende landen in de Hoorn van Afrika hebben te maken met langdurige en extreme droogte waardoor er hongersnood dreigt in onder andere Kenia, Somalië, Ethiopië en Zuid-Soedan. 

De situatie

Sinds oktober 2016 heeft het in de Hoorn van Afrika amper geregend. De droogte is een gevolg van het weersfenomeen La Nina, maar was moeilijk te voorspellen. 



40 miljoen mensen worden momenteel getroffen door extreme droogte en dreigende hongersnood.

 

 

 



Zo'n 23 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika hebben hierdoor dringend nood aan hulp.

 

 

Het Rode Kruis helpt helpen

Onze hulpverleners delen niet enkel voedsel uit aan de meest kwetsbaren in de Hoorn van Afrika, ze voorzien zoveel mogelijk mensen ook van proper drinkwater. Hiervoor bouwen we niet alleen waterputten en dammen, maar geven we ook voorlichting over de effecten van klimaatverandering en over het opslaan van regenwater. 

Op 14 februari ging een reeks van voedselbedelingen in Noord-Somalië van start. Deze distributie wordt nu ook verder gezet in Zuid-Somalië, zelfs in gebieden die getroffen zijn door het conflict. De droogte zorgt er bovendien voor dat heel wat vee sterft door een gebrek aan drinkwater. Ook in Kenia zijn er miljoenen mensen die lijden onder de zware droogte. 

Vorig jaar konden we in Zuid-Soedan al 950.000 mensen helpen door voedselpakketten uit te delen, ontvingen 234.000 mensen zaden en landbouwgereedschap en werden maar liefst 793.000 stuks vee gevaccineerd.

 

Ook jij kan helpen door een bijdrage te storten op BE53 0000 0000 5353 met vermelding 'Hoorn van Afrika'.