Honderden gewonden na aardbeving in Albanië

Albanië werd dinsdagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,4. De lokale autoriteiten spreken over 16 doden en meer dan 600 gewonden. De ravage aan huizen en andere gebouwen is bovendien groot. Enkele gebouwen in Thumane en Durres zijn volledig ingestort en gevreesd wordt dat er nog steeds mensen bedolven zijn onder het puin.

Medewerkers en vrijwilligers van het Albanese Rode Kruis werken samen met de noodhulpteams van de overheid. Er werden meteen dokters, eerstehulpverleners en psychosociale hulp ingezet én er werd eten, water, warme dranken en dekens uitgedeeld. 

Zwaarste  aardbeving in 30 jaar

De slachtoffers van de aardbeving hebben dringend humanitaire hulp nodig. De focus van het Rode Kruis is tegemoet komen aan die hulp door onder andere water, eten, dekens, onderdak en hygiënekits te voorzien. Aangezien dit de zwaarste aardbeving in 30 jaar betreft, zullen de slachtoffers hulp op lange termijn nodig hebben om onder andere hun huizen te herstellen, ...

De Internationale Rode Kruisfederatie is bezorgd over het fysieke én psychologische effect van de ramp op de slachtoffers. Afgelopen september was er nog een aardbeving met kracht 5,6 in Tirana en Durres. Hier raakten toen meer dan 100 mensen gewond en werden 5.000 huizen vernield. Psychosociale hulp is dus net zo belangrijk als eerste hulp, na deze nieuwe aardbeving.

Help de slachtoffers van de aardbeving in Albanië