De week van de vrijwilliger

Van 28 februari tot 8 maart loopt de Week van de Vrijwilliger en dat is uiteraard iets dat Rode Kruis-Vlaanderen niet onopgemerkt voorbij kan laten gaan. Met onze 13.384 vrijwilligers zijn we een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Vlaanderen, en met ons 151-jarig bestaan in 2015 ook de oudste.

De Rode Kruisvrijwilligers dragen op allerlei manieren bij aan een warm Vlaanderen, waarin mensen voor elkaar zorgen. Ze bieden eerste hulp op festivals en leren aan anderen hoe zelf hulp kunnen bieden. Ze rijden met ambulances of bezorgen maatschappelijk kwetsbare kinderen en mensen met een handicap een onvergetelijke vakantie. Ze brengen boeken rond in ziekenhuizen of dragen een steentje bij in een opvangcentrum voor asielzoekers. In sommige gevallen overschrijden ze zelfs grenzen, om mee te werken aan internationale project in Afrika, Azië enz.

De Week van de Vrijwilliger is voor het Rode Kruis dan ook een moment om een welgemeende “dank u” te zeggen tegen al deze mensen, die op grote en kleine manieren het Rode Kruis maken tot wat het is.

Tijdens deze week zetten we ook een paar vrijwilligers in de kijker, die een opvallend verhaal delen over hun inzet voor het Rode Kruis. Want meer dan 13.000 vrijwilligers, dat zijn natuurlijk ook 13.000 unieke mensen met unieke verhalen. We pikken er een paar uit, en nodigen al onze vrijwilligers uit om via de sociale media hun eigen unieke Rode Kruisverhaal te vertellen. Hou ons dus zeker in de gaten op deze website en op onze sociale media!