Coldplay, Ariana Grande, Katy Perry en Justin Bieber helpen Britse Rode Kruis helpen

Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Usher, Take That en Niall Horan ... Ariana Grande wist een indrukwekkende lijst van artiesten te verzamelen voor het benefietconcert dat ze geeft voor de slachtoffers en families die getroffen werden door de aanslag in Manchester.

One Love Manchester

Maandag 22 mei vielen 22 doden na een aanslag op de Manchester Arena waar Ariana Grande net haar concert had afgerond. De zangeres is de hoofdact tijdens het benefietconcert dat nu zondag 4 juni plaatsvindt. De opbrengst gaat naar het We Love Manchester Emergency Fund dat opgezet werd door het Britse Rode Kruis in samenwerking met de gemeenteraad van Manchester. Het fonds, dat ingezet zal worden om de slachtoffers of families te ondersteunen, heeft sinds de aanslag al 6 miljoen Britse pond opgehaald.

"Mijn hart, gebeden en steunbetuigingen gaan uit naar de slachtoffers en hun familie. Hoewel niemand hun pijn kan wegnemen, zal ik er alles aan doen om te helpen waar ik kan. Angst mag ons niet verlammen, het mag ons niet verdelen. En we laten haat niet winnen. Ons antwoord op het geweld? Elkaar helpen, elkaar liefhebben, luider zingen en vriendelijker zijn dan ooit tevoren. Muziek brengt iedereen samen, maakt iedereen blij ... en dat zal het altijd blijven doen." - Ariana Grande

Britse Rode Kruis

Meteen na de aanslag in Manchester hielpen vrijwilligers en medewerkers van het Britse Rode Kruis helpen door ziekenhuizen te ondersteunen, door een tijdelijk opvangcentrum op te richten en door te zorgen voor psychosociale ondersteuning ter plaatse.

"Dit benefietconcert is een mooi gebaar van solidariteit van Ariana Grande en andere grote sterren. Het zal ongetwijfeld helpen om fondsen te werven om de slachtoffers en hun familie te steunen. Het event is voor veel mensen een kans om samen te komen en de dingen te vieren die ons verenigen - muziek, menselijkheid en de wil om anderen te helpen." Mike Adamson (Britse Rode Kruis)

Het concert is zondag 4 juni integraal te bekijken op één en dat vanaf 22u30.