1.000 keer plasma doneren? Jacques Kerkhofs doet het!

Vandaag, woensdag 4 november, kwam Jacques Kerkhofs plasma doneren in het donorcentrum Genk. Geen wereldschokkend nieuws horen we je denken, maar uitzonderlijk is het alleszins wel! Jacques doneerde namelijk al voor de 1.000ste keer plasma!

Goede gewoonte

In 1977 kwam hij voor het eerst langs als plasmadonor, vandaag ligt hij voor de 1.000ste keer op één van onze donorstoelen en laat hij gedurende 45 minuten plasma afnemen.

“Ik maak er een goede gewoonte van om iedere twee weken plasma te geven. Soms zie ik er een beetje tegenop, maar ik stel mezelf altijd een doel voor ogen. De 1.000 donaties halen is bij deze gelukt. Het volgende doel? Tegen april volgend jaar wil ik de meeste plasmagiften in Limburg op mijn naam schrijven!”

Zoals steeds kwam Jacques samen met zijn oudere broer Noël, goed voor 825 plasmagiften, doneren.

Plasma helpt levens redden

Met een plasmadonatie worden patiënten geholpen die ernstige stollingsstoornissen hebben door massaal bloedverlies of door bloedziekten. Maar ook pasgeboren baby’s met ernstige geelzucht kunnen door plasmadonaties geholpen worden. Verder wordt plasma ook gebruikt voor de bereiding van heel wat geneesmiddelen. Het mag dus duidelijk zijn dat Jacques en Noël Kerkhofs telkens weer opnieuw levens helpen redden.

Zelf bloed, plasma of bloedplaatjes doneren?